Egnstæppet

Egnstæppet på Stenvad Mosebrugscenter er et imponerende kunstværk, hvor egnens historie fra jernalderen og frem til nyere tid er flettet sammen i et stort tæppe. Værket er fyldt med “hemmelige” fortællinger, der venter på at blive opdaget af både store og små tidsrejsende. 

Når du besøger Stenvad Mosebrugscenter, får du mulighed for at udforske dette kunstværk på nært hold og lade dig fortrylle af de mange detaljer og historier, der er indvævet i det. Hver tråd bærer på en historie, og bag de særlige motiver findes en helt unik fortælling, der venter på at blive udforsket, og tegner tegner et billede af egnens rige historie. 

Egnstæppet er en spændende rejse gennem tid. Her er næsten 200 motiver at gå på jagt efter sammen. Hver detalje er omhyggeligt indflettet og  

For dem, der ønsker at få en dybere indsigt i de enkelte fortællinger og historiske begivenheder, kan bogen om motiverne bag tæppet købes på centret. Med bogen kan du fortsætte din rejse gennem egnens historie på, selv efter du har forladt Stenvad Mosebrug. 

Egnstæppet er resultatet af to års intensivt arbejde udført af en dedikeret gruppe kvinder under ledelse af væveren Annie Bang Sørensen. Motiverne er omhyggeligt tegnet af Rebecca Bang Sørensen og langsomt vævet frem med stor tålmodighed og præcision. 

Vi glæder os til at byde dig og din familie velkommen til et kunstværk, der bringer fortidens historier til live på smukkeste vis.

Cookiesamtykkebanner fra Real Cookie Banner